Bizden Haberler

Türkiye’de hayvanlara uygulanan şiddetin

Türkiye’de hayvanlara uygulanan şiddetin ve istismarın ardı arkası kesilmiyor. Sakarya’daki vahşetin ardından bu kez de Eyüpsultan Sakarya Mahallesi’nde yavru kediye tecavüz ettiği iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı. Alkollü ve uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen saldırgan, Alibeyköy Şehit Atıf Ödül Polis Merkezi’ne götürülürken kedinin sahibi Rafet Altınkaynak, B.Ç’den şikayetçi oldu.
Olay dün akşam saatlerinde meydana geldi. İddialara göre evinde baktığı yavru kediyi bulamayan Rafet Altınkaya, daha önce hayvanlara işkence yaptığı iddia edilen komşusunun evine gitti. Kapısı açık olduğu için eve giren R.A., komşusu B.Ç.’nin kendinden geçmiş şekilde yattığını gördü. Pantolonunda kan lekeleri bulunan şahsın yatağının kenarında yavru kediyi gören R.A. kediyi de alarak evden ayrıldı.
Ne yazık ki ülkemizde böyle insani duygulardansa hayvani duygularını bile yitiren insanlar mevcut, hayvani duygular bile içinde bazı etik kuralları barındırırken nasıl olur da biz insanlar olarak bu kuralları ve duyguları barındıramayız? Bundan nasıl kurtulabiliriz? Bunun tek yolu eğitimdir, eğitimsiz bir insanın yabani bir hayvan daha zarar verici olduğunun farkındayız. Bu yüzden son nefesimize kadar eğitim, eğitim, eğitim diyoruz!
Renkli Eller Eğitim Gönüllüleri Derneği

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu